Veltman kan wel lachen om Van der Gijp: ‘Een prachtige man’

Joël Veltman maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor Ajax en kwam uiteindelijk tot zeven duels. Frank de Boer gebruikte hem tweemaal als basisspeler in de competitie, in de duels met VVV-Venlo en Vitesse. In die laatste wedstrijd, eind januari, verloor Ajax op bezoek in Arnhem en speelde Veltman niet zo overtuigend. René van der Gijp besprak hem naderhand op televisie.

De goedlachse oud-prof zei niet te begrijpen waarom Veltman werd gekozen om weerstand te bieden aan de ‘enorme’ spitsen van Vitesse. “De Boer stelt een verdediger op van 1 meter 78 en 34 kilo”, zei Van der Gijp met gevoel voor humor. Veltman kon er wel om lachen, geeft hij aan in een interview met 1900. Serieus neemt hij de opmerking niet en slapeloze nachten bezorgt het hem evenmin.

“Hij zei geloof ik ook nog dat ik een B-junior was of zo. Haha. Een prachtige man”, vindt de verdediger. Hij geeft aan dat de opmerking van de tv-personality navolging kreeg in de kleedkamer. “Dan gaat het zo van: haha, je bent 34 kilo. De ene week word ik afgemaakt, daarna is Daley weer aan de beurt. Of Siem. Of een speler van psv. Lachen we daar weer om. En de week erna speel ik dan weer goed en zeggen ze dat ik een goede speler ben. Ik ben trouwens één meter 82”, verduidelijkt Veltman.

Tekst: Voetbalzone

Related posts