EXCLUSIEF Interview Daley Blind: ‘Praat makkelijk als kampioen; we gaan voor finale’

Daley Blind vindt het totaal geen probleem dat hij deze zomer actief is bij Jong Oranje. De linksback van Ajax geniet van de omgeving, van het voetbal en van zijn teamgenoten en als kampioen maakt hij makkelijk contact met spelers van feyenoord en psv.

‘Het is absoluut een groot plezier om deel uit te maken van deze groep. Veel jongens kennen elkaar heel goed. Het is ook leuk om elkaar na lange tijd weer eens te zien. Ik heb vanaf de ‘onder 14’ alle jeugdteams doorlopen en vanaf het allereerste begin zaten alleen Georginio Wijnaldum en Leroy Fer er destijds bij. Verder zijn alle andere spelers er in de loop der jaren bijgekomen. Kevin Strootman en Patrick van Aanholt zaten er ook vrij snel bij, vertelt Blind in ons AjaxFanzone I-magazine van deze week.

‘We zijn vrienden, maar het blijft bij het voetbal. Buiten het voetbal hebben we niet meer contact dan weleens een berichtje over en weer, maar we zoeken elkaar niet echt op. Maar als je weer bij elkaar komt dan voelt het weer vertrouwd en praten we gelijk weer bij met elkaar. Het praat natuurlijk wel wat makkelijker als je net kampioen bent geworden’, zegt Blind zichtbaar trots.

Blind kijkt uit naar het begin van het toernooi, dat begint op 6 juni tegen Duitsland. ‘Het zijn mooie wedstrijden. Ik denk dat alle spelers er heel erg naar uitkijken. We gaan natuurlijk voor de finale. Dat moet ons doel zijn. Er zitten bijna geen klein landen tussen, misschien met uitzondering van Israël. Ons eerste doel is om zo goed mogelijk te presteren en de eerste wedstrijd goed door te komen en dan kunnen we zien hoe de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen.’

Lees het hele interview in ons nieuwe AjaxFanzone I-magazine!

Related posts