‘Dit is niet des Ajax, ik heb hier geen enkel begrip voor’

SC Telstar Vrouwen is ontstemd over de handelswijze van Ajax Vrouwen. De ploeg verloor afgelopen seizoen Daphne Koster en Desiree van Lunteren aan de Amsterdammers, nu vertrekken Claudia van den Heiligenberg en Kelly Zeeman.

“Ik snap niet waar Ajax mee bezig is”, laat een woordvoerder van de WitteLeeuwinnen weten aan Voetbal Centraal. “Wat willen ze nou: met twee clubs uit gaan maken wie kampioen wordt en met 9-0 winnen van ploegen als Club Brugge? Ik begrijp niet wat er aan is om met zo’n sterk team een competitie te beginnen. Dit doet het vrouwenvoetbal geen goed.”

Van den Heiligenberg en Zeeman dragen het shirt van het Nederlands Vrouwenelftal. De club heeft met het tweetal er bij nu tien internationals in haar gelederen. Ook staan er twee speelsters op de standby-lijst van de voorselectie van het EK 2013. Onbegrijpelijk, vindt de zegsman.

“Niemand heeft belang bij zo’n sterk team. Ook de speelsters zelf niet, als ze met al die concurrentie misschien op de bank belanden. Ik vind dit ook niet des Ajax. Ajax staat voor jeugd en voor opleiden, niet voor het wegkapen van de grote namen. Ik heb hier geen enkel begrip voor.”

SC Telstar Vrouwen zal het vertrek van beide internationals niet direct op gaan vangen. “Wij bouwen op langere termijn, op onze eigen manier”, geeft de woordvoerder aan. “Wij doen niet mee aan deze gekkigheid en blijven gewoon onszelf.”

Tekst: VoetbalCentraal

Related posts