Ajax wil beloftenelftal ook in Juplier League op maandagavond op De Toekomst

Ajax stuurt er op aan om het beloftenelftal haar thuiswedstrijden in de Jupiler League op de Toekomst te laten spelen. Dat meldt een woordvoerder van Ajax tegenover AjaxLife. Indien De Toekomst met beperkte aanpassingen kan voldoen aan de richtlijnen, zal dit gebeuren. Voor grotere en risico wedstrijden zal Jong Ajax dan uitwijken naar de Arena. Almere is alleen een optie, indien het voldoen aan de regels op De Toekomst geen haalbare kaart is.

Het Mitsubishi Forklift Stadion in Almere is wel genoemd als uitwijkmogelijkheid. Maar dat doet Ajax liever niet, bevestigt de woordvoerder. “Ajax komt niet uit Almere, maar uit Amsterdam. We willen zo dicht mogelijk bij onze thuishaven blijven. Hopelijk krijgen we van de KNVB toestemming om op De Toekomst te voetballen en soms uitwijken naar de Arena is voor Ajax absoluut bespreekbaar.”

Fox wil graag zoveel mogelijk wedstrijden rechtstreeks op televisie uitzenden. Ook de wedstrijden van Jong Ajax. Wat betreft het voorkeurstijdstip voor thuisduels wordt maandagavond genoemd, al is nog niets officieel. “Alles is bij ons nu al ingesteld op de maandagavond,” luidt het antwoord als Ajax Life ernaar informeert.

Bron: AjaxLife

Related posts