‘Ajax-doelwit Helenius volgt andere jonge Denen niet en kiest voor Serie A’

Nicklas Helenius lijkt het voorbeeld van veel van zijn leeftijds- en landgenoten niet te gaan volgen. De jonge Deen werd de laatste maanden veel in verband gebracht met een overgang naar Ajax, maar lijkt nu naar de Italiaanse Serie A te verkassen.

Tuttosport meldt dat Torino wel eens de nieuwe werkgever van Helenius zou kunnen worden. De Deense speler van Aalborg BK heeft nog een contract van een jaar. Indien zijn club nog wat geld voor de speler wil vangen, is het genoodzaakt om de speler deze zomer van de hand te doen. Voor een contractverlenging lijkt vanuit de kant van de aanvaller geen interesse.

Ajax heeft goede ervaringen met Deense spelers en trok de laatste jaren diverse jonge Denen aan, waaronder Nicolai Boilesen, Victor Fischer en Christian Eriksen. Helenius zou dus een andere keuze te maken, waardoor Ajax ditmaal achter het net lijken te vissen.

Tekst: Soccernews

Zie eerder berichten:
07-12-2012: Aalborg: ‘Geen intensie om Helenius te verkopen; Ook nog geen bod ontvangen’
04-12-2012: Zaakwaarnemer Helenius: ‘VI heeft me verkeerd vertaald; Het is afwachten’
03-12-2012: Helenius: ‘Ik wil wel weg in de winterstop als de juiste club komt’
27-11-2012: Derksen: ‘Ajax wil serieus werk maken van Helenius’
26-11-2012: ‘’Ajax bekijkt Deense spits Helenius opnieuw’ (Incl. video)
20-08-2012: ‘Scouts van Ajax en feyenoord op tribune voor Deens tweetal Helenius(21) en Andersen(17)’

Related posts