Schöne heeft wel oren naar buitenlandse transfer maar richt zich volledig op Ajax

Lasse Schöne ruilde Denemarken op zestienjarige leeftijd in voor Nederland, maar inmiddels heeft de middenvelder het wel gezien. Schöne staat na dienstverbanden bij sc Heerenveen, De Graafschap, NEC en Ajax open voor een buitenlandse uitdaging. Als de kans zich voordoet, hoopt hij te vertrekken.

“Ik heb ook ambities”, laat Schöne weten aan Bold. “Ik zou ergens anders aan de slag willen. Als ik de stap hogerop zet, dan is dat in het buitenland. Na het kampioenschap met Ajax zou ik willen vertrekken.” De 27-jarige Deen heeft echter geen haast om Nederland te verlaten, benadrukt hij. “Als het niet lukt, moet ik mijn waarde volgend jaar maar weer bewijzen. Dan kunnen we de situatie opnieuw bekijken.”

Geïnteresseerde clubs moeten wel een transfersom neerleggen, daar Schöne nog twee jaar onder contract staat in Amsterdam. Hij kwam vorig jaar transfervrij over van NEC en is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde voor Ajax. In het afgelopen seizoen maakte Schöne 32 keer zijn opwachting in de competitie en fabriceerde hij zes doelpunten.

Zaakwaarnemer Rob Groener weet overigens niks van de berichtgeving. “Ik denk dat weinig mensen na de komst van Schøne naar Ajax hadden verwacht dat hij tot zo’n belangrijke speler zou uitgroeien. Frank de Boer is hartstikke tevreden. Dat heeft De Boer diverse keren gezegd en Lasse heeft het naar zijn zin bij Ajax,” vervolgt Groener.

“Natuurlijk heeft Lasse ambities, zoals iedereen die heeft, maar hij wil volgend seizoen opnieuw van waarde zijn voor zijn ploeg. Als hij zo doorgaat, volgt daarna ongetwijfeld een voorstel van Ajax om zijn contract te verlengen. Daar gaan we dan over praten. Nogmaals, Lasse en ik hebben nooit met elkaar gesproken over een mogelijke transfer.”

Tekst: o.a Soccernews

Related posts