Open sollicitatie Eriksen: ‘Klopp lijkt me een geweldig persoon’

Christian Eriksen lijkt een avontuur in de Bundesliga wel te zien zitten. De spelmaker van Ajax wordt al wekenlang gelinkt aan Borussia Dortmund en dat was voor het Deense Sporten aanleiding om de international eens aan de tand te voelen. Eriksen verblijft momenteel in zijn geboorteland, waar hij zich met de nationale ploeg voorbereidt op een oefenduel met Georgië

De jongeling lijkt alvast een open sollicitatie te doen naar een plek in de selectie van de verliezend Champions League-finalist. “Jürgen Klopp lijkt me een goede coach en een geweldig persoon”, stelt Eriksen. “Het is voor mij belangrijk dat een charismatische coach als Klopp een voorliefde heeft voor jonge spelers. De coach zet het team neer, dus het is belangrijk dat zo iemand vertrouwen in je heeft.”

Eriksen zegt echter nog geen definitief besluit te hebben genomen over zijn toekomst. Wat hem betreft zijn alle opties nog open. “De Bunesliga wordt alsmaar sterker, en de Premier League zit nu in een mindere periode. Ik verkies de ene competitie niet per se boven de andere, het regent namelijk in beide landen te veel”, lacht hij. Spanje geniet in ieder geval niet (meer) zijn voorkeur. “Ik zou het erg vinden als er iets spannends kwam uit Spanje, maar misschien moet ik mezelf testen in een andere competitie.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts