De Boer: ‘In Nederland alleen Van Ginkel, Maher en Vilhena potentiële opvolgers Eriksen’

In een interview met ELF Voetbal Magazine gaat Frank de Boer in op de potentiele opvolgers van Christian Eriksen. ‘Het is inderdaad niet makkelijk om een vervanger voor Eriksen te vinden’, geeft de trainer toe.

‘Ga maar eens in Nederland kijken wie zijn positie bij Ajax zou kunnen invullen. Het aanbod is klein. Van Ginkel is een uitstekende middenvelder, maar hij is meer een type-Siem de Jong. Dus kom je snel uit bij Maher, hem kun je wel een type-Eriksen noemen. Vilhena vind ik op die plek overigens ook erg goed, die heeft het ook in zich. Maar verder houdt het dan wel op’, concludeert de oefenmeester, die daarmee misschien wel stiekem verraad dat de feyenoorder op het lijstje van Ajax zou kunnen staan.

Hij vervolgt: ‘psv? Die heeft ze niet. Twente? Ook niet. Maar waar in Europa lopen ze wel rond? De Ozils en de Iniesta’s zijn op één hand te tellen. Dus zullen we héél gericht moeten gaan kijken wie de rol van Eriksen zou kunnen invullen.’

Een eventuele komst van Vilhena naar Ajax lijkt naast de rivaliteit niet realistisch aangezien de middenvelder net zijn contract heeft verlengd tot medio 2016. Het complete interview met De Boer staat in het ELF Voetbal Magazine van juni.

Tekst> AjaxShowtime

Related posts