Ajax hofleverancier van Oranje-vrouwenelftal

De voorlopige selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor het EK in Zweden is samengesteld. Bondscoach Roger Reijners start met 31 speelsters aan de voorbereiding. Ajax is hofleverancier met acht internationals.

Namens Ajax zullen Laura Du Ry, Anouk Hoogendijk, Daphne Koster, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Chantal de Ridder, Leonne Stentler en Mandy Versteegt zich bij het keurkorps van Oranje voegen. BeNe League A-kampioen FC Twente volgt op de tweede plaats en staat maar liefst zeven speelsters af: Anouk Dekker, Maayke Heuver, Ellen Janssen, Marlous Pieëte, Sherida Spitse, Sari van Veenendaal en Siri Worm.

In de loop van de voorbereiding zal de selectie worden ingekrompen tot 23 speelsters. De definitieve selectie moet uiterlijk op maandag 1 juli bij de Europese voetbalbond UEFA bekend zijn. Nederland maakt deel uit van Groep B en ontmoet achtereenvolgens Duitsland (donderdag 11 juli, Växjö), Noorwegen (zondag 14 juli, Kalmar) en IJsland (woensdag 17 juli, Växjö) op de Europese eindronde.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts