Ajax op zoek naar Laudrup en claimt miljoenen

Ajax is op zoek naar Michael Laudrup. De Deense oud-voetballer dient zich op 29 augustus om 11.00 aan de Parnassusweg in Amsterdam bij de rechtbank te melden in verband met een belastingzaak uit 1997.

Ajax heeft vrijdagmorgen advertenties in kranten laten zetten, omdat Laudrup ‘geen bekende woon- of verblijfplaats’ heeft. Eén en ander is een gevolg van een naheffing van de Belastingdienst bij Ajax na de transfers van Laudrup en Shota Arveladze in 1997. De naheffingen bedroegen ongeveer 3 miljoen euro. De Amsterdamse club heeft het complete bedrag al overgemaakt naar de Belastingdienst, maar moet dat bedrag nu bij de Deen verhalen.

Laudrup speelde in het seizoen 1997/1998 bij Ajax en is tegenwoordig manager bij Premier League-club Swansea City.

Tekst: De Telegraaf

Related posts