There are no ads, please add some


Komst Arveladze naar Vitesse geblokkeerd door Ajax-conflict

Hij leek de hoofdkandidaat. Maar Vitesse moet verder zoeken. Shota Arveladze wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van de Gelderse club. Dat meldt AD Sportwereld. De voormalige spits van Ajax en AZ was afgelopen week nog in Arnhem op bezoek bij Vitesse-eigenaar Merab Jordania. De voormalige Georgische international is al jaren bevriend met de grote man van de club.

Maar een oud conflict tussen Arveladze en Ajax dwarsboomt zijn terugkeer naar Nederland. Begin 2011 legde Ajax een claim van 350.000 op de tafel van Arveladze. De regerend landskampioen liet toen ook beslag leggen op zijn tegoeden. Een uitvloeisel van een groot meningsverschil over zijn contract. Daardoor kan Arveladze in ons land ook nu geen bankrekening meer afsluiten.

Eind oktober 2011 diende een rechtszaak, waarbij Ajax beweerde dat spelers hun handtekening hadden gezet onder contracten waardoor ze niet transfervrij konden vertrekken. Ook bij zijn komst in 1997 zouden niet de juiste gelden zijn afgedragen aan de belastingdienst, waarbij Ajax de rekening deels doorschoof naar de speler.

De 40-jarige oefenmeester presteert dit seizoen uitstekend in de Turkse Süper Lig. Hij voerde Kasimpasa SK naar de zesde plaats.

Tekst: Elfvoetbal

Zie eerdere berichten:
12-01-2011: Ajaxhart Arveladze gebroken: Club eist 350.000 euro van spits
21-09-2010: Ajax laat beslag leggen bij Shota Arveladze, Shota is woedend
29-07-2008: Financiële tegenvaller voor Ajax: Naheffing in zaak Laudrup-Arveladze
11-07-2008: Slepende zaak Laudrup-Arveladze: Ajax wacht mogelijk toch nog belastingaanslag
29-01-2008: Ajax wacht miljoenen aan belastingnaheffing vanwege slepende affaire Arveladze en Laudrup
24-12-2006: Beroep Ajax in belastingzaak Laudrup en Arveladze gegrond
18-11-2002: Ajax krijgt naheffing belastingdienst van 5,2 miljoen euro

Gerelateerde posts