Jozefzoon erkent: ‘Het is moeilijk om boos op Frank de Boer te zijn’

Florian Jozefzoon heeft zijn uitverkiezing voor Jong Oranje te danken aan een uitstekend seizoen bij RKC Waalwijk. De aanvaller was afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten en was continu een van de gevaarlijkste spelers van de ploeg van Erwin Koeman. Jozefzoon kijkt niet meer achterom, naar zijn voormalig werkgever Ajax.

Sinds de komst van Frank de Boer in 2010 werd Jozefzoon overbodig bij Ajax, mede door de aanwezigheid van Lorenzo Ebecilio en Aras Özbiliz. “De Boer gaf andere jongens de voorkeur. Daarover ben ik niet teleurgesteld. Hij heeft zijn keuze gemaakt, waarna ik ook heb besloten verder te kijken”, vertelt hij donderdag aan Sp!ts.

“Het is moeilijk om boos op hem te zijn, nu blijkt dat hij drie keer kampioen is geworden met Ajax”, benadrukt Jozefzoon, die verder geen gekwetste gevoelens heeft. Wel hoopt hij terug te keren op dat podium, mede vanwege de momenten die hij in de Champions League meemaakte. “Of ik het mis? Het is meer een streven. Ik kan nog veel beter worden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts