Cillessen over ontwikkeling: ‘Ik heb ook dit jaar weer stappen gemaakt’

Jasper Cillessen verdiende als groot talent van NEC een transfer naar Ajax, maar in de hoofdstad speelt de sluitpost uit Groesbeek nog altijd tweede viool. Toch werd de 24-jarige doelman door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor het Nederlands elftal. Cillessen vindt niet dat zijn tweede plek achter Kenneth Vermeer zorgt voor een stagnatie in zijn ontwikkeling.

“Ik heb ook dit jaar weer stappen gemaakt, dus ik heb niet het idee dat ik stilsta”, zegt Cillessen in gesprek met de NOS. “Ik krijg aanwijzingen, dan kan ik weer meer stappen maken. Bij Oranje gaat het nog meer over de details.”

De keeper heeft van keuzeheer Van Gaal nog niet te horen gekregen waarom hij is opgeroepen voor Oranje. Cillessen begrijpt dat sommige mensen staan te kijken van zijn uitverkiezing, gezien zijn rol als reservekeeper bij Ajax. “In de wedstrijden die ik gespeeld heb, heb ik het goed gedaan. Verdere uitleg komt nog.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts