There are no ads, please add some


Merknaam Ajax nog steeds nummer 14 van de wereld

Het bedrijf Brand Finance heeft zijn jaarlijkse lijst openbaar gemaakt waarop vijftig voetbalclubs op merkwaarde staan gerangschikt. De top drie bestaat uit Bayern Munchen, Manchester United en Real Madrid met respectievelijk: 860, 837 en 621 miljoen dollar aan merkwaarde. Ajax staat, net als vorig jaar, op de veertiende plek.

De merkwaarde van Ajax wordt door Brand Finance op 162 miljoen dollar gesteld, een daling van 22 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Desondanks laat Ajax grootheden als Inter Milan en Hamburg SV achter zich. De enige andere Nederlandse club die ook in de top 50 staat is psv. De Eindhovenaren staan met een merkwaarde van 61 miljoen dollar op de veertigste plek.

Bekijk hier de complete top 50.

Gerelateerde posts