‘Herstel Cuenca gaat nog minimaal drie maanden duren’

De knieblessure van Isaac Cuenca lijkt maar niet over te gaan. De van FC Barcelona gehuurde buitenspeler kwam mede dankzij deze blessure nauwelijks aan speeltijd in het eerste van Ajax en het kwetsuur lijkt nog lang niet te zijn verholpen. Diverse Spaanse media melden dat het herstel nog zeker drie á vier maanden op zich laat wachten, wat een eventuele verlenging van het huurcontract in de weg staat. Over een paar dagen zal Cuenca worden geopereerd door kniedokter Ramón Cugat.

Twaalf maanden geleden werd de Spanjaard al aan zijn knie geopereerd. Aanvankelijk werd er gedacht dat Cuenca na drie maanden weer hersteld zou zijn, maar de speler kon pas na acht maanden pas stoppen met revalideren. Na zijn herstel vertrok Cuenca richting Amsterdam waar hij slechts tot vier competitieduels kwam.

Frank de Boer heeft eerder al aangegeven dat hij liever versterking gewoon contracteert en als dat niet lukt hij dan pas naar huurlingen wil gaan kijken. Cuenca zou het liefst nog een seizoen bij Ajax voetballen. De aanvaller heeft nog niet het gevoel dat hij alles heeft laten zien wat hij in huis heeft.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts