Hoesen alsnog naar jeugd-EK

Danny Hoesen is alsnog aan de selectie van Jong Oranje toegevoegd. De spits vervangt psv’er Jürgen Locadia die wegens een blessure het EK moet missen. Hoesen meldt zich maandagavond in het trainingskamp in Sassenheim, waar hij zijn clubgenoten Daley Blind en Ricardo van Rhijn weer ontmoet.

Met de voltallige 23-koppige selectie reist Jong Oranje dinsdag af naar het Israëlische Haifa voor de tweede fase van de voorbereiding op de EK-eindronde. Op 3 juni vertrekt Jong Oranje naar Tel Aviv waar het intrek neemt in het EK-basiskamp en toewerkt naar de start van het EK. Nederland is ingedeeld in groep B en opent op 6 juni in Petach Tikva tegen Duitsland. Drie dagen later, op 9 juni neemt de ploeg het in Jeruzalem op tegen Rusland, waarna de poulefase op 12 juni wordt afgesloten tegen Spanje, opnieuw in Petach Tikva.

Tekst: Ajax.nl


Related posts