Andersen heeft het mentaal zwaar gehad bij Ajax en dacht aan vertrek

Lucas Andersen heeft een zwaar eerste seizoen bij Ajax achter de rug. Het Deense talent maakte wel zijn debuut bij in het eerste, maar vertelt aan Sporten.dk dat hij het mentaal erg zwaar heeft gehad.

“Ik kende een lange periode van heimwee en dacht zelfs aan vertrekken bij Ajax”, zo begint Andersen, die het verblijf in een pleeggezin niet fijn vond. “Ik was mijn vrijheid kwijt. Het idee was goed. Maar als jongere geniet je van je vrijheid en nu moest ik toestemming vragen voor alles wat ik wilde doen.”

Op trainingskamp in Brazilië sprak Andersen met de andere jonge Denen bij Ajax en die vertelden hem in het begin hetzelfde ervaren te hebben. Na de winterstop ging het beter met Andersen. “Door de gesprekken met Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer werd me duidelijk dat mijn ervaringen niet uniek waren. Sinds de winterstop gaat het beter omdat ik mijn eigen appartement ben gaan bewonen en mijn vriendin Thea uit Denemarken is overgekomen.”

Ook op sportief vlak vond Andersen het moeilijk om zich aan te passen. “Ik begon onderaan de hiërarchie, dat was anders dan ik gewend was. Ik had op meer gehoopt, maar accepteer de beslissing van de coach. Toch ben ik blij met de keuze voor Ajax. Het afgelopen seizoen ben ik een betere voetballer geworden en volgend seizoen hoop ik op meer speeltijd.”

Tekst: Soccernews

Related posts