Ajax Vrouwen besluiten met verlies bij ADO Vrouwen: 2-1

De Ajax Vrouwen hebben hun laatste competitiewedstrijd zaterdag verloren van ADO Vrouwen (2-1). Tessel Middag maakte in Den Haag de Ajax-treffer. De Ajacied tekende in de zeventigste minuut voor de gelijkmakende 1-1.

,,Het was onnodig om hier te verliezen, maar ik kan er niet heel erg van balen. Ik heb veel goede dingen gezien. Dat maakt dat zo’n nederlaag makkelijker te accepteren is.’’ Het zijn de woorden van Ed Engelkes na afloop van het verloren duel met ADO. Na een verliespartij klinkt er meestal ergernis en woede in zijn stem, maar niet deze zaterdag, op de laatste speeldag van de BeNe League. ,,Het is jammer om het seizoen af te sluiten met een nederlaag, maar ik ervaar het niet als een teleurstelling’’, zegt hij in de catacomben van het Kyocera Stadion. ,,Het was een vruchtbaar seizoen, daar doet deze nederlaag niks van af. Ik merk ook dat de meiden moe zijn. Voor hen is het goed dat ze even rust krijgen.’’

Door de nederlaag blijft de klassering van de vrouwen ongewijzigd. Het betekent dat ze op plaats vier eindigen in hun eerste levensjaar. En dat is lang geen slechte prestatie, vindt trainer Engelkes. ,,Voor een nieuw team is dat keurig. Volgend jaar gaan we verder oogsten.’’

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Koster, Van Lunteren, Tang, Middag, Manduapessy (67. Becx), Veltrop, E. Bakker (77. L. Bakker), Versteegt, De Ridder.

Tekst: Ajax.nl

Related posts