Ook psv wil verdediger van Barcelona huren

Ajax huurde in januari Isaac Cuenca van Barcelona en hoopt in de toekomst vaker spelers van de Spaanse grootmacht te kunnen verwelkomen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en hoofdtrainer Frank de Boer hebben goede contacten bij Barcelona, maar dat geldt óók voor Phillip Cocu. Volgens El Mundo Deportivo wil de nieuwe hoofdtrainer van psv daarvan profiteren.

De achterhoede van psv is een zorgenkindje voor Cocu en de opvolger van Dick Advocaat zou zijn laatste linie graag willen versterken met Andreu Fontàs. De 23-jarige verdediger hoeft (nog) niet te rekenen op speelminuten in het eerste elftal van Barcelona en speelt dit seizoen al op huurbasis voor Real Mallorca. Voor die club kwam hij tot dusver tot negen competitiewedstrijden.

Fontàs zou volgend seizoen opnieuw verhuurd kunnen worden en psv wordt met de Spanjaard in verband gebracht. De Eindhovenaren eindigden als tweede in de Eredivisie en mogen proberen om zich via de voorrondes te plaatsen voor de Champions League, wat psv aantrekkelijk zou kunnen maken voor Fontàs. Het contract van de verdediger bij Barcelona loopt nog twee jaar door.

Tekst: Voetbalzone

Related posts