Blind: ‘Ik blijf me het liefst richten op de linksbackpositie’

Daley Blind wil zich ook in het komend seizoen richten op de linksbackpositie. De verdediger van Ajax beseft dat hij onder meer door die positie het Nederlands elftal heeft bereikt. “Ik blijf me het liefst richten op de linksbackpositie”

“Ik heb op die positie een goed seizoen gespeeld en het Nederlands elftal gehaald”, geeft de zoon van oud-international Danny Blind in Ajax Life aan. Blind werd aan het begin van dit seizoen nog verguisd door de eigen supporters, maar knokte zich terug. De verdediger veroverde als linksback een basisplaats bij Ajax, groeide uit tot international en was dit seizoen belangrijk in het elftal dat weer kampioen werd.

Door de supportersvereniging werd Blind gekozen tot Ajacied van het Jaar. Het WK van 2014 in Brazilië is zijn grote doel. “Ik heb geen zekerheid dat ik bij Ajax altijd speel, maar de kans is wel groter dan in het buitenland. Met het WK volgend jaar speelt dat wel een rol voor mijn toekomst. De belangrijkste reden om bij te tekenen, was echter dat ik het hier naar mijn zin heb. Ik voel me thuis bij Ajax.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts