Ajax Vrouwen verliezen van psv: 1-2

De Ajax Vrouwen hebben de laatste thuiswedstrijd met 1-2 verloren van PSV/Eindhoven. Ajax, dat het eenjarig jubileum vierde, kwam via Mandy Versteegt op slag van rust wel op een 1-0-voorsprong maar gaf het in de laatste tien minuten weg.

Tot aan de tachtigste minuut lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Ajax Vrouwen. Ze leiden met 1-0 en koersen af op de eindzege. Maar dan gaat het mis. Rechtsachter Liza van der Most wordt uitgespeeld, er volgt een voorzet en ineens staat het gelijk. Namens PSV/FC Eindhoven was het Mauri van den Boogaard die scoorde. Ze kon de bal eenvoudig binnentikken van twee meter afstand, vrij als een vogel. Terwijl Ajax-keepster Laura du Ry het speeltuig met teleurgestelde blik uit het net vist, vieren de gasten dat ze weer meedoen in een wedstrijd die bijna was verloren.

Maar dit is nog maar het begin van een ontknoping die niemand voor ogen had gehouden. Want enkele minuten later deelt psv/FC Eindhoven opnieuw een onverwachte mokerslag uit. Ditmaal via invaller Suzanne de Kort, die zich koud in het veld ontpopt tot heldin van haar ploeg. Vanuit een onmogelijke hoek, ingeklemd tussen drie Ajacieden, besluit ze op doel te schieten. Gezien de afstand – zo’n dertig meter – een ogenschijnlijk kansloze missie. Maar pardoes zeilt de bal met een boog in de verre hoek, ver buiten het bereik van Du Ry.

Door deze uitslag neemt psv/FC Eindhoven de vierde plaats over van Ajax. ,,We hebben het nu niet meer in eigen hand’’, aldus aanvalster Versteegt over de strijd om de derde plaats. ,,Het zou heel jammer zijn als we vierde worden. Maar aan de andere kant is het niet vreemd. Voor een ploeg die dit jaar voor het eerst bestaat, is het geen slechte prestatie. Alleen ik heb toch het gevoel dat er meer in zit voor ons.’’

Volgende week zal duidelijk worden of dat zo is. Dan spelen de vrouwen uit tegen ADO Den Haag. Het duel begint om 15 uur.

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Most, Koster (70. Veltrop), Hoogendijk, Stentler (46. Delleman), Middag, Manduapessy, Bakker (70. E. Bakker), De Ridder, Van Lunteren, Versteegt.

Tekst: Ajax.nl

Related posts