A1 verliest eerste duel Copa Amsterdam

De A1 van Ajax heeft met 0-1 verloren van Borussia Mönchen Gladbach onder 19. Stagiair Marvin Höner mocht in de tweede helft een aantal minuten mee doen om zich te bewijzen.

De wedstrijd tussen Ajax en Borussia Gladbach begon goed voor Ajax met direct een grote kans voor Gino van Kessel. Hij kwam 1 op 1 met de Duitse keeper maar kreeg de bal er niet in. Aan de andere kant was het wel raak. Een snoeihard schot van Benno Mohr belande achter Peter Leeuwenburgh in de kruising. Stand: 0-1 in het voordeel van Gladbach. 0-1 was ook de ruststand. Na de rust mocht Riecheldy Bazoer in het veld komen voor Dajavan Anderson. Bazoer had direct een kans door knap te schieten. De bal ging er uiteindelijk niet in.

Stagiair Höner mocht in de tweede helft invallen voor Branco van den Boomen. Ajax heeft nog één keer een grote kans gehad op de gelijkmaker maar Mike Busse kon de bal net niet in de goal koppen op aangeven van Van Kessel. Dortmund kwam af en toe nog met wat speldenprikken maar ook zij wisten niet meer te scoren. Zo wonnen de Duitsers het eerste duel van de Copa Amsterdam met 0-1.

Zondag neemt de A1 het om 13.00 uur op tegen satelietclub Cape Town om 17.00 uur neemt het Ghanese Chelsea het op tegen Ajax.

Opstelling Ajax A1: Leewenburgh, Tete, Gravenberch, Kuipers, Rosheuvel, Busse, Anderson (25. Bazoer), Van den Boomen (33. Höner), El Hasnaoui, Van Kessel en De Bondt.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts