Overmars: ‘Maher en Van Ginkel liggen boven onze financiële grens’

Vitesse is niet van plan om Marco van Ginkel aan Ajax te verkopen, maar Ajax lijkt ook naast Adam Maher te grijpen. Hoewel psv de strijd om de AZ’er voorlopig staakt, vormt het prijskaartje een obstakel voor Ajax. “We hebben een financiële grens en daar gaan we niet meer over”, zegt Marc Overmars. “Wie weet beland je bij de derde of vierde speler die op je lijst staat.”


Ajax heeft Van Ginkel en Maher op het oog als eventuele vervangers van Christian Eriksen en Siem de Jong, maar Overmars verwacht niet dat het tweetal de overstap naar Ajax maakt. “Ze zouden beiden bij Ajax kunnen spelen, maar ik zie dat niet zo een-twee-drie gebeuren. We hebben ook een aantal jongens er achter zitten. Davy Klaassen, Lucas Andersen… en is is Viktor Fischer de linksbuiten of iemand die op hun plek op het middenveld goed uit de voeten kan?”, vraagt de directeur voetbalzaken zich af in Ajax Life.

“Soms kun je beter geduld hebben en eigen spelers testen. Daar zit een risico aan, aan de andere kant zie ik niet veel clubs die de bedragen voor Maher en Van Ginkel kunnen betalen”, vervolgt Overmars, wiens mening wordt gedeeld door trainer Frank de Boer. “Ajax kijkt altijd eerst naar de eigen jeugd. Wij moeten heel goed overwegen of onze spelers genoeg tijd krijgen om naar een bepaald, voor ons acceptabel, niveau te komen. Als je Champions League speelt, moet je bepaalde kwaliteit hebben. Maar garanties heb je nooit. Maher en Van Ginkel hebben ook nog nooit Champions League gespeeld.”

Bron: Ajaxlife

Related posts