‘Rijkaard genoemd als nieuwe coach AS Roma’

Frank Rijkaard keert volgend seizoen mogelijk terug op de Europese velden. De coach, die tot begin dit jaar bondscoach was van Saoedi-Arabië, staat hoog op het verlanglijstje van AS Roma. De clubleiding van de Romeinen zou af willen van interim-trainer Aurelio Andreazzoli.

Voorzitter James Pallotta heeft volgens calciomercato.it al contact gezocht met het management van de Nederlandse coach en hem gevraagd naar de salariseisen van Rijkaard. De oud-Ajacied zelf zou open staan voor een uitdaging in de Serie A.

De oud-coach van onder meer Sparta, FC Barcelona en het Nederlands elftal maakte als speler eind jaren tachtig en begin jaren negentig furore in de Italiaanse competitie. In dienst van AC Milan won hij meerdere titels en legde hij in 1989 en 1990 beslag op de Europa Cup I.

Tekst: Soccernews

Related posts