Ajax legt Overmars voor vier jaar langer vast

Ajax heeft in het kader van de continuïteit een belangrijke stap gezet. De club wist directeur voetbalzaken Marc Overmars (40) te verleiden tot een nieuwe, vierjarige verbintenis, zo meldt De Telegraaf.

“Dat is door mijn statutair directeurschap een vastgestelde periode”, zegt de voormalige vleugelflitser, die eerder aangaf zijn contract het liefst steeds met één jaar te verlengen. “In feite doe ik dat ook, want we gaan na elk seizoen bij elkaar zitten en kijken als teamspelers of de samenwerking nog naar volle tevredenheid verloopt. Zo niet, dan heb ik een opzegtermijn.”

Het is bijna een jaar geleden dat Overmars in dienst trad. “Ik stapte op 1 juni in en moest een inhaalslag maken om te weten hoe alles liep.”

Overmars vervolgt tegenover De Telegraaf/Telesport. “Op de transfermarkt is het redelijk gegaan, hoewel we Luciano Narsingh ook graag hadden binnengehaald. Dat we ondanks het vertrek van Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Gregory van der Wiel, Theo Janssen en André Ooijer toch weer kampioen zijn geworden geeft voldoening. Het is ons beter afgegaan dan ik vooraf hoopte. Al zijn er nog genoeg dingen die misgaan en beter moeten. Welke dingen? Het hele leiden van de club.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts