Ajax en Cape Town strijden verder over invulling technische leiding satellietclub

Muhsin Ertugral werd vorige maand aangesteld als Technisch directeur van Ajax Cape Town in een poging om degradatie te voorkomen. Tegen de wil van Ajax werd Jan Versleijen ontslagen. Ertugral doet het echter sinds zijn aanstelling, eind vorige maand,verrassend goed met de Warriors: Cape Town is ongeslagen in de drie wedstrijden onder Ertugral. De club is daardoor vrijwel uit de degradatiezone.

Voorzitter John Comitis zegt dat Cape Town zeker zal overwegen Muhsin Ertugral een lange termijn contract te geven maar Ajax heeft bedenkingen over Ertugral. Ajax, dat het grootste aandeel heeft in Ajax Cape Town, was niet gelukkig met de aanstelling van Ertugral als Technisch directeur, dat uiteindelijk heeft geleid tot ontslag van hoofdcoach Jan Versleijen. Marc Overmars was furieus: “Ze lijken te zijn vergeten dat we 51 procent van de aandelen hebben”. Ajuax dreigde zelfs de banden met Cape Town te verbreken.

Comitis gelooft echter in Ertugral: “Natuurlijk het besluit om Muhsin een lange-termijn contract te geven moet worden gemaakt door de Raad van bestuur, maar ik denk dat hij de man is die deze club vooruit kan helpen”, aldus Comitis tegenover de Cape Times gisteren. “We spelen volgens het Nederlandse systeem maar de spelers moeten ook leren hoe aan te passen aan bepaalde situaties, en dat is de Muhsin visie; deze kinderen vanaf een jonge leeftijd leren voor zichzelf te denken op het veld en ook niet voorspelbaar te worden”.

Wederzijdse voordelen
Comitis zegt niet aan te sturen op het verbreken van de banden met moederclub Ajax Amsterdam. “Het is niet zo eenvoudig voor Ajax Amsterdam de banden te verbreken, want we hebben een bindend contract”, aldus Comitis. “Maar we willen hen ook niet verliezen als partners omdat wij vinden dat het merk alleen nog groter kan groeien. Ik denk dat het ook van hun kant uit kortzichtig zou zijn om zich terug te trekken, omdat de relatie nog steeds wederzijds voordeien kan opleveren.”

Tekst: IOL.co.za

Zie ook eerdere bericht:
Ajax woedend op Ajax Cape Town en dreigt banden te verbreken na ontslag Versleijen

Related posts