Veltman is klaar om Alderweireld op te volgen (Incl video)

Het seizoen zit er bijna op voor Ajax. De landskampioen speelt zondag de laatste wedstrijd uit tegen FC Groningen. Ajax zal tegen Groningen met een flink gewijzigd elftal aantreden. Zo verdedigt Jasper Cillessen het doel en zit ook Nicolai Boilesen bij de selectie.

Voor Joël Veltman is er geen basisplaats weggelegd. De beoogde opvolger van Toby Alderweireld heeft last van een blessure en kan zodoende niet in actie komen. Niettemin is de jonge verdediger helemaal klaar voor een plek in het eerste elftal, mocht Alderweireld inderdaad vertrekken.

‘Het is niet zo dat ik ineens denk, nu moet ik het laten zien. Ik blijf mijn eigen ding doen, maar de trainer weet wat ik kan’, vertelt Veltman. Ook over afgelopen seizoen is hij tevreden. ‘Ik heb er elke keer bijgezeten en veel geleerd van Toby en Frank. Er zitten nog wel wat slordigheidjes in mijn spel. Van de 95 minuten voetbal gaan er 94 minuten heel aardig. Maar er is altijd een mindere minuut. Die moet er uit.’Tekst: AT5

Related posts