‘Ajax troeft FC Twente af en legt ‘Nigeriaanse Cristiano Ronaldo’ vast’

Ajax richt zich de laatste tijd steeds vaker op het halen van buitenlandse talenten en schijnt opnieuw beet te hebben. De Amsterdamse club bevestigt nog niets, maar volgens Supersport heeft Moses Daddy-Ajala Simon een voorcontract getekend bij de landskampioen. De Nigeriaan werd eerder ook in verband gebracht met FC Twente, Liverpool en Tottenham Hotspur.

Volgens de berichtgeving heeft Moses donderdag zijn handtekening gezet in Abuja, de hoofdstad van Nigeria. Namens Ajax zou Bryan Roy bij dit moment aanwezig zijn geweest. De zeventienjarige Moses, die in eigen land door zijn speelstijl wordt vergeleken met Cristiano Ronaldo, zal pas naar Nederland verhuizen als hij zijn achttiende verjaardag heeft gevierd.

Begin april werd nog beweerd dat Moses zou hebben gekozen voor FC Twente, maar de Tukkers lijken te zijn afgetroefd door Ajax. In het verleden waren de Nigerianen Finidi George en Nwankwo Kanu erg succesvol in Amsterdam: in 1995 wonnen zij met Ajax de Champions League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts