Kampioenen weer lachend aan het werk

De Ajacieden verruilden het feestgedruis woensdag voor trainingsarbeid. Tijdens de eerste training sinds het zondag behaalde kampioenschap waren de lachende Ajax-gezichten overduidelijk in de meerderheid. De wetenschap dat de 32ste landstitel in de clubhistorie binnen is, zorgt voor ontspanning en tevredenheid.

De groep die Frank de Boer tot zijn beschikking had, bestond woensdag vooral uit de kernspelers – zeg maar de steunpilaren, de vaste basisspelers – uit de Ajax-selectie. De Ajacieden die dit seizoen vooral van waarde waren als invallers (zeg maar: de aanstormende talenten) trainden deze dag met Jong Ajax mee. De landskampioen bereidt zich voor op de laatste serieuze klus van het succesvolle seizoen 2012 – 2013. Zondag besluit de kampioen de competitie met de laatste competitiewedstrijd (uit) tegen FC Groningen.

Lasse Schöne en Jody Lukoki trainden apart van de groep. Ook de doelmannen Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen werkten zich afzonderlijk van hun ploeggenoten in het zweet. Keeperstrainer Carlo l’Ami schotelde zijn twee keepers een gevarieerd programma voor. Ronald de Boer, jeugdtrainer op de Toekomst, en directeur voetbalzaken Marc Overmars waren toeschouwers bij de eerste training van de kampioenen. De oudste De Boer zag zijn broer vooral schaven aan het positiespel van zijn Ajacieden. Kampioen of niet; er valt op alle fronten altijd wel iets te verbeteren.

Tekst: Ajax.nl

Related posts