Korpschef looft ordedienst Ajax-fans (Incl video)

Politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg had een dag na de huldiging van Ajax een vriendelijk woord over voor de Ajax-fans op het Leidseplein. Het feestje na de titel voor Ajax is over het algemeen een feest gebleven. Na de huldiging op het veld trok een deel van de supporters, waaronder de harde kern van vak 410, naar de stad om nog even door te halen. Maar het liep nergens compleet uit de hand. Mede dankzij de inzet van supporters zelf.

‘Wat mooi is, is dat we zagen dat er mede-verantwoordelijkheid genomen werd door supporters. En dat er ook echt geprobeerd werd om het op het Leidseplein rustig en feestelijk te houden’, stelde Aalbersberg daags na de festiviteiten.

De politie moest niettemin een aantal keer handelend optreden en arresteerde in totaal veertig mensen. Ook raakten er twee agenten gewond door glas en vuurwerk. Maar afgezet tegen de vele tienduizenden fans die bij elkaar in de stad aanwezig waren bleef het aantal incidenten beperkt.

Het is voor Aalbersberg echter nog te vroeg om in te gaan op de vraag of het Museumplein, waar de huldiging twee jaar geleden behoorlijk uit de hand liep, in de toekomst weer een optie is voor Ajax-feesten. ‘Dat is nog wat voorbarig, het is aan de burgemeester om daar wat over te zeggen. Maar we zullen het er in de driehoek over hebben in de evaluatie van dit feest’.Tekst: AT5

Related posts