‘Eriksen redt het nog niet bij een club als Dortmund’

Christian Eriksen werd zondag voor de derde maal op rij landskampioen met Ajax. De Deense middenvelder had met tien goals al een behoorlijk aandeel in de titel en dat aantal kan nog verder oplopen in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen. Zelf zegt Eriksen dat hij wel toe is aan iets nieuws, als zich de kans voordoet. Niet iedereen denkt echter dat hij daar al klaar voor is.

Voormalig Eredivisietrainer Sef Vergoossen bijvoorbeeld geeft aan dat hij Eriksen een groot talent vindt, maar dat talenten in Nederland vaak snel op een voetstuk geplaatst worden. Vergoossen pleit voor het kiezen van het juiste moment in het geval van Eriksen, die nog tot volgend jaar zomer vastligt in Amsterdam. Hij doorbrak dit seizoen de barrière van honderd competitieduels namens Ajax.

Vergoossen vergelijkt Eriksen met Ibrahim Afellay, die ook al redelijk vlot psv achter zich wilde laten. De trainer raadde hem aan te blijven en dat deed Afellay. “Uiteindelijk vertrok hij pas eind 2010 van psv naar Barcelona. Eriksen is ook nog te wisselvallig om nu al zo’n stap te maken. Ik ben bang dat hij het ook bij een club als Borussia Dortmund nu nog niet zou redden, vooral fysiek gezien. Spelers als Marco Reus en Mario Götze zitten in dat opzicht op een hoger niveau”, zegt Vergoossen tegen NUsport.

Tekst: Voetbalzone

Related posts