Cuenca: ‘Ik zal Sergi en Marc zeggen dat Ajax een goede optie is’

Isaac Cuenca wil graag nog een seizoen bij Ajax blijven, maar een langer verblijf van de aanvaller in Amsterdam is nog geen zekerheid. Frank de Boer heeft al aangegeven dat hij eerst wil kijken of het mogelijk is om een speler te kopen in plaats van te huren en volgens El Mundo Deportivo zijn algemeen directeur Michael Kinsbergen en directeur voetbalzaken Marc Overmars sowieso niet optimistisch over een langere samenwerking met Cuenca. Dit vanwege het financiële plaatje.

Kinsbergen en Overmars hebben volgens het Catalaanse dagblad gesproken met Andoni Zubizarreta en Raül Sanllehí, maar denken dat het financieel gezien een moeilijk verhaal zal worden om Cuenca nog een jaar te huren. El Mundo Deportivo claimt echter ook dat Ajax interesse heeft in middenvelder Sergi Roberto en verdediger Marc Muniesa. “Ze moeten zelf beslissen, maar ik zal ze vertellen dat Ajax speelt zoals Barcelona, dat ze hier speelminuten kunnen maken en dat Ajax volgend jaar in de Champions League speelt. Ajax is een goede optie”, zegt Cuenca.

De 22-jarige rechtsbuiten deed slechts in drie competitieduels mee en hoopt dat aantal nog verder te kunnen uitbreiden. “Ik wil bij Ajax blijven”, herhaalt Cuenca zijn wens. “Deze club is goed voor mij, want ik krijg hier meer kansen om te spelen dan bij Barcelona. Ik weet dat Barcelona een grotere club is, maar ik ben gelukkig in Amsterdam. Mijn knie is nu helemaal in orde en ik zal in de zomer hard blijven werken, zodat ik volgend seizoen mijn beste niveau kan halen.”

“Barcelona en Ajax hebben dezelfde speelstijl”, vervolgt Cuenca. “Beide ploegen willen aanvallend voetbal spelen en het systeem verschilt slechts op details. Het belangrijkste verschil is de begroting van de clubs en daarmee de kwaliteit van de spelers. Barcelona is het beste team ter wereld, omdat het ieder jaar verder kan bouwen, terwijl bij Ajax ieder jaar drie of vier spelers vertrekken. Welke Ajacied bij Barcelona zou kunnen spelen? Christian Eriksen, hij is een middenvelder met veel kwaliteiten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts