‘Sulejmani wilde zelf niet naar huldiging’

Ajax laat in een reactie aan Goal.com weten dat Miralem Sulejmani wel was uitgenodigd voor de huldiging, maar zelf niet wilde. De overige spelers waren ook niet “vergeten”.

Sulejmani speelde dit seizoen vijf Eredivisiewedstrijden voor Ajax, maar raakte uit de gratie bij trainer Frank de Boer. De aanvaller heeft een aflopend contract en vertrekt na vijf jaar uit Amsterdam. “Van Sulejmani wilden we zelfs afscheid nemen”, stelt communicatiemanager Miel Brinkhuis tegen Goal.com. “Hij kreeg wel een uitnodiging, maar hij heeft er zelf voor gekozen niet bij de huldiging aanwezig te zijn.”

Van de overige spelers die dit seizoen in de Eredivisie voor Ajax in actie kwamen, was niet iedereen aanwezig bij het kampioensfeest, naast uiteraard de spelers die tussentijds werden verkocht. Zo ontbraken ook Fabian Sporkslede, die eind februari zijn middenvoetsbeentje brak, Ilan Boccara en Lesley de Sa. “Vergeten” waren de betreffende spelers volgens Ajax niet, zoals in sommige media stond. Hun afwezigheid was een bewuste keuze. Lucas Andersen en Ruben Ligeon waren bijvoorbeeld wel present en ook Nicolai Boilesen was van de partij.

“We hebben hier heel zorgvuldig naar gekeken”, aldus Brinkhuis. “Vergeten zijn we die spelers absoluut niet. Daar zijn we bij Ajax heel zorgvuldig in. We hebben in samenspraak met de technische staf op een gegeven moment een grens getrokken, waar weet ik zo niet precies. We hebben gekeken naar de bijdrage van iedereen, want we vonden het niet nodig om iedereen die maar een paar minuten heeft meegedaan, uit te nodigen. Bovendien moesten sommige spelers maandag nog met Jong Ajax tegen Jong psv spelen, waarvan sommigen er wel bij waren en sommigen niet.”

Tekst: Goal.com

Related posts