Jong psv – Jong Ajax eindigt in 2-2

Na twee zeges op rij heeft Jong Ajax maandagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen psv. In eindhoven bracht Nicolai Boilesen zorgde voor een 0-1 voorsprong, waarna Stefano Denswil de Amsterdammers tien minuten voor tijd op gelijke hoogte schoot.

Met nog één wedstrijd te gaan, is het behouden van de huidige tweede plek het enige wat Jong Ajax nog rest. De eerste plek is al vergeven aan Heerenveen, maar het is de vraag wie er achter de Friese landskampioen eindigt. De huidige stand is in het voordeel van Ajax, maar met nog één wedstrijd voor de boeg maken ook Heracles Almelo en FC Utrecht nog aanspraak op de tweede plek. Beide clubs, die maandagavond tegen elkaar spelen, volgen op drie punten.

Ajax begon voortvarend op De Herdgang, waar zo’n duizend toeschouwers zich hadden gemeld voor het aansprekende duel met psv. Al na elf minuten genoot de ploeg van Gery Vink een 0-1 voorsprong. Het doelpunt was van verrassende makelij. Niemand minder dan Nicolai Boilesen trof doel. Drie maanden na zijn rentree maakte de jonge Deen zijn eerste doelpunt van het seizoen. Boilesen, die in het centrum van de defensie speelde, stond op de goede plek bij een corner van Joeri de Kamps en kon de bal eenvoudig binnenknikken.

Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. Sterker nog, een kwartier later stond het 2-1 in het voordeel van psv. In de 18e minuut tekende Thomas Horsten voor de gelijkmaker, alvorens Marcel Ritzmaier de eindhovenaren enkele minuten later op voorsprong zette. Hij deed dat op fraaie wijze. Nadat hij de diepte was ingestuurd, verschalkte hij Ajax-doelman Chiel Kramer met een voortreffelijke lob.

Na een eerste helft vol doelpunten, volgde een tweede bedrijf met weinig hoogtepunten. Slecht was het vertoonde spel van Ajax niet, maar de snelle balcirculatie resulteerde niet in grote kansen. Tobias Sana vond zichzelf terug in kansrijke positie, maar was niet alert genoeg. Het grootste gevaar kwam van een puntgave voorzet van Ruben Ligeon. De rechtsachter trok de bal perfect voor, maar zag tot zijn spijt dat geen enkele medespeler zich voor het doel van psv had gemeld.

Lange tijd leek de thuisploeg op de winst af te stevenen, maar zo’n tien minuten voor tijd kwam Ajax alsnog langszij. Op aangeven van Tobias Sana schoot Stefano Denswil raak via de binnenkant van de paal, buiten bereik van Przemyslaw Tyton, de doelman van psv. Meer doelpunten zouden er niet vallen, waardoor de wedstrijd terecht eindigde in een puntendeling.

Volgende week speelt Jong Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis treedt de ploeg van Gery Vink om 18.30 aan tegen FC Groningen. Een duel dat uitwijst of Ajax zal eindigen op de tweede plek.

Tekst: Ajax.nl

Related posts