De Boer: ‘Siem ligt in Engeland en Duitsland goed in de markt’

Ajax vierde zondag het derde kampioenschap op rij en moet nu weer proberen om de selectie bij elkaar te houden. Christian Eriksen en Toby Alderweireld worden genoemd bij diverse clubs uit het buitenland, terwijl Siem de Jong heeft aangegeven ook wel wat te voelen voor een stap hogerop. Frank de Boer vreest het vertrek van zijn aanvoerder: “Ik weet dat Siem vooral in Engeland en Duitsland goed in de markt ligt”, zei de oefenmeester zondagavond bij Studio Voetbal.

De 24-jarige De Jong zit al zes jaar in het eerste van Ajax, maar is kritisch bij de keuze voor een nieuwe club. “In Engeland vallen veel clubs af, omdat ik sowieso naar een voetballende ploeg wil. Niet eentje, die het middenveld overslaat. Dan heb ik er niks te zoeken”, zegt De Jong in De Telegraaf. De Premier League geniet wel zijn voorkeur, samen met de Bundesliga.

De Jong heeft al met bondscoach Louis van Gaal gesproken en die heeft gezegd dat de middenvelder annex aanvaller er in ieder geval voor moet zorgen dat hij rond het WK in vorm is en veel speelt: anders komt hij niet in aanmerking voor een plek in de selectie van het Nederlands elftal. De Jong benadrukt dan ook dat hij op zoek is naar een club waar hij veel kans maakt op speelminuten. De tweevoudig international speelde in het shirt van Ajax tot dusver 148 competitiewedstrijden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts