Blind: ‘Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden’

Daley Blind werd aan het begin van dit seizoen nog verguisd door de eigen supporters, maar knokte zich terug. De verdediger veroverde als linksback een basisplaats bij Ajax, groeide uit tot international en was dit seizoen belangrijk in het elftal dat voor het derde jaar op rij kampioen van Nederland werd. Door de supportersvereniging werd hij gekozen tot Ajacied van het Jaar.

De verdediger werd luid toegejuicht door de fans die hem eerder nog uitfloten. “Natuurlijk deed me dat veel”, zegt Blind tegen het ANP. “Maar ik ben blijven knokken. Ik ben er nog meer voor gaan doen en gelukkig heeft dat resultaat gehad. Net als de hele ploeg heb ook ik stappen gemaakt. Ik weet wat ik kan en heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden.”

Blind verlengde onlangs zijn aflopende contract bij Ajax met drie seizoenen en hoopt dat zijn medespelers de club ook trouw willen blijven. Christian Eriksen en Toby Alderweireld staan echter in de belangstelling van veel clubs uit het buitenland en ook aanvoeder Siem de Jong heeft aangegeven open te staan voor een avontuur.

Tekst: Voetbalzone

Related posts