Schaal 32 is binnen na 5-0 winst op Willem II; KAMPIOENEN!!!

Ajax is zondag voor de 32ste keer landskampioen geworden. In de eigen Amsterdam ArenA was Ajax met 5-0 te sterk voor Willem II, dat gelijktijdig degradeerde. Later deze middag wordt Ajax op het ArenaPark naast het stadion gehuldigd.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DE WEDSTRIJD AJAX-WILLEM II!

KLIK HIER VOOR DE HULDIGING!

Willem II had directe degradatie mogelijk nog kunnen ontlopen, maar dan moest er zondag in ieder geval gewonnen worden van Ajax en dat zat er nooit in. De Tricolores misten liefst negen spelers in Amsterdam en kwamen er niet in te pas in de hoofdstad, waar de eerste kans in de vierde minuut voor Kolbeinn Sigthórsson was. Hij omspeelde de keeper maar kon niet binnenschieten, waarna een schot van Christian Eriksen net naast ging. Even later leverde Daley Blind een gevaarlijke voorzet af, voordat Sigthórsson de score in de twaalfde minuut opende. De IJslander kwam bij een voorzet van rechts voor zijn man en kopte zijn zesde treffer van dit seizoen tegen de touwen.

Het feest in de Amsterdam ArenA barstte na dit doelpunt al los en de fans zagen Ajax op zoek gaan naar een tweede treffer. Vooral Eriksen zorgde voor gevaar: de Deen schoot eerst op aangeven van De Jong voorlangs en even later zette hij David Meul aan het werk met een vrije trap. Dat was een uitstekende redding van de keeper, maar Meul ging even later in de fout bij een half schot/halve voorzet van Eriksen. De Jong dook net op voor Meul, die de bal in zijn eigen doel bokste: 2-0. Willem II wist deze achterstand in de thuiswedstrijd nog weg te poetsen, hoewel Ajax uiteindelijk wel met 2-4 won, maar een comeback zat er zondagmiddag niet in. Jordens Peters kreeg weliswaar een kansje namens Willem II, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Aan de overkant had Viktor Fischer de score verder op moeten voeren voor Ajax. De linksbuiten kreeg de bal toevallig voor zijn voeten door slecht verdedigingswerk van Willem II en stond oog in oog met Meul, maar raakte de bal verkeerd en schoof het leder naast. Ook Sigthórsson kreeg de bal niet tussen de palen, nadat hij Meul had gepasseerd, en aan de overkant moest Kenneth Vermeer ingrijpen bij een vrije trap van Marc Höcher. De keeper deed dat goed en daardoor ging Ajax met een 2-0 voorsprong rusten. In de tweede helft kwam Christian Poulsen aan de kant van de thuisploeg in het veld en hij zag Sigthórsson kort na rust op Meul schieten.

Ajax had in de tweede helft geen enkele last van Willem II, dat in tegenstelling tot voor rust geen aanvallende intenties meer toonde en zich opsloot op de eigen speelhelft. Ajax mocht het spel maken en De Jong schoot een vrije trap uit kansrijke positie hoog over, voordat Fischer er alsnog 3-0 van maakte. De aanvaller was het eindstation van een fraaie Ajax-aanval en tikte bij de tweede paal een lage voorzet van Ryan Babel binnen. De wedstrijd was daarmee definitief gespeeld en de fans zagen De Jong acht minuten voor tijd de 4-0 maken, toen de aanvoerder een hoekschop ietwat toevallig binnenwerkte, waarna invaller Danny Hoesen op aangeven van Eriksen het slotakkoord verzorgde. Ajax legde dus overtuigend beslag op de titel en zal later deze zondag naast de Amsterdam ArenA gehuldigd worden.


Ajax-Willem II 5-0 (2-0)
12. Kolbeinn Sigthórsson 1-0
25. Christian Eriksen 2-0
68. Viktor Fischer 3-0
84. Siem de Jong 4-0
86. Danny Hoesen 5-0

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 51963
Kaarten:
Geel:
Van Buuren (Willem II)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne (’46 Christian Poulsen), Christian Eriksen, Ryan Babel, Kolbeinn Sigthórsson (’71 Danny Hoesen), Viktor Fischer (’75 Derk Boerrigter)

Opstelling Willem II:
Meul, Van Buuren (’71 Van Kerckhoven), Haastrup, Peters, Cornelisse, Ippel, Guyt (’61 Hofs), Haemhouts (’77 Van Zeelst), Misidjan, Snijders, Hocher

Tekst: Voetbalzone

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DE WEDSTRIJD AJAX-WILLEM II!

KLIK HIER VOOR DE HULDIGING!

Related posts