De Boer: ‘Overwinteren in Europa is ons doel voor volgend seizoen’ (Incl. video)

Ajax veroverde zondag de derde landstitel op rij en nummer 32 uit de clubhistorie. Trainer Frank de Boer is maar wat trots op zijn selectie. Hij weet dat het in de Eredivisie niet beter kan en dus mikt de oefenmeester komend seizoen op succes in Europa. Ajax heeft zich automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

“De finale van de Champions League lijkt me moeilijk, maar weer een keer overwinteren moet toch kunnen. Dat is ons doel volgend seizoen. Het ligt er natuurlijk ook aan wie er allemaal blijven”, doelt de coach tegenover persbureau ANP op een aantal spelers die genoemd worden in het buitenland.

Zo worden onder anderen Christian Eriksen, Siem de Jong, Kenneth Vermeer en Toby Alderweireld in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. De Boer weet dat het mogelijk is om te investeren in nieuwe spelers. “Maar we gaan echt niet met geld smijten. Daarbij kijken we bij een vertrek van een speler eerst naar onze opleiding. Zo ben ik hier begonnen, zo gaan we door.”Tekst: Voetbalzone

Related posts