Oud-spelers psv willen ook een revolutie maar: ‘Wij hebben geen Cruijff’

Johan Cruijff bracht bij Ajax een zogenaamde ‘fluwelen revolutie’ op gang en betrok diverse oud-spelers bij de club. Ajax heeft sindsdien veel succes, want aankomende zondag kan het derde kampioenschap op rij veilig gesteld worden. Bij psv wil men het voorbeeld van Ajax volgen en een groep oud-spelers wil ook in Eindhoven een revolutie ontketenen.

Directeur voetbalzaken Marcel Brands heeft in de laatste jaren veel geld in de selectie gepompt, maar zonder het gewenste resultaat. Het imago van psv is bovendien flink verslechterd en daar wil een groep oud-spelers wat aan doen. Ronald Waterreus bevestigde zondagavond bij Studio Voetbal dat hij en enkele andere voormalig psv-spelers inmiddels zijn gecontacteerd.

Bij de beoogde revolutie wordt vaak de vergelijking getrokken met Ajax. “Maar het verschil met Ajax is dat wij geen Cruijff hebben”, meent Waterreus. “Zo reëel moet je zijn.” De oud-doelman vindt zichzelf overigens niet de geschikte persoon om zich met een revolutie te bemoeien: “Misschien wordt mijn mening niet altijd gewaardeerd. Wellicht wel wanneer ik onder gelijkgestemden ben, maar dat is nu niet aan de orde.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts