Jong Ajax verslaat Jong FC Twente: 3-0

Jong Ajax heeft maandagavond in eigen huis een eenvoudige overwinning geboekt op FC Twente. Op de Toekomst werd het 3-0 dankzij treffers van Tobias Sana en Miralem Sulejmani (2x).

Aan de zijde van Ajax was er een speler die er bovenuit stak: Kenny Tete. De eerstejaars A-junior kwam als rechtsback tegen Jerson Cabral te spelen en deed dat uitstekend. Cabral kwam er nauwelijks aan te pas, net als de andere aanvallers van Twente. Nul kansen creëerden zij in de eerste helft, tegenover twee na rust. De Tukkers waren als een tandeloze tijger die moeiteloos in bedwang kon worden gehouden door Ajax, vooral in de eerste helft.

Coach Vink was dan ook het meest tevreden over dat deel van de wedstrijd en sprak van een ‘goede spelopvatting’. ,,We toonden geduld voordat we onszelf beloonden. Het waren twee doelpunten die ontstonden door goede loopacties.’’ Daarmee kraakte Ajax de behouden tactiek van Twente, aldus de oefenmeester.

Opstelling Jong Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Denswil, Boilesen (46. Boccara), De Kamps, Serero, Sana, Lukoki (70. Menig), Sulejmani (77. Vermeij), Andersen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts