Sigthorsson: ‘Zo wil ik spelen, balvast, zeker en met een doelpunt’

Kolbeinn Sigthorsson was zaterdagavond tegen NAC eindelijk belangrijk voor Ajax. In het met 0-2 gewonnen duel tekende de spits voor de 0-1. Nog één zege en dan is Ajax voor de derde maal op rij kampioen.

En Sigthorsson voor het eerst. “We hebben nu alles in eigen hand. Maar dit is zo’n rare competitie dat er nog niets beslist is”, waarschuwde de spits. Eindelijk kon Sigthorsson, al bijna twee seizoenen in dienst van Ajax en veelvuldig kampend met blessures, de indruk achterlaten die hij veel langer wilde achterlaten bij het Ajax-publiek.

“Ik wil spelen zoals ik vandaag heb gespeeld. Balvast, zeker en met een doelpunt; dat is mijn spel. De laatste keer dat ik zo speelde was nog bij AZ. Hoe ik me nu voel, blessurevrij, nergens pijntjes en conditioneel sterk, heb ik me nog niet gevoeld. Daardoor kan ik alles geven. Ook als rechtsbuiten ben ik van waarde geweest. Het is prettig om het vertrouwen van Frank de Boer terug te betalen,” aldus de IJslander tegen NUsport.

Zo koeltjes als Sigthorsson zijn verhaal deed, zo enthousiast stond zijn ploeggenoot Viktor Fischer iets verderop te wezen. “Ik zie ons nog niet als kampioen, maar wel als grote favoriet. Ik wil me nog geen voorstelling maken. Het enige wat ik voor me zie is: wij die ons stinkende best doen. Meer niet.”

De vorige keer dat Ajax kampioen werd, zat de Deense flankspeler met zijn ploeggenoten van A1 op de tribune. “Je weet dat ik een zelfbewust type ben, maar toen had ik niet durven dromen dat ik een jaar later zelf zo’n wedstrijd zou spelen. Dat kan nu gaan gebeuren, dat is bijna niet te geloven. Ik heb er zóveel zin in.”

Tekst: NuSport

Related posts