De Boer: ‘Ik ga er vanuit dat we in eigen huis volgende week de titel pakken’

Frank de Boer is pas tweeënhalf jaar hoofdtrainer van Ajax, maar maakt zich al op voor zijn derde kampioenschap met de Amsterdammers. Na de 0-2 overwinning bij NAC Breda heeft Ajax nog een overwinning nodig voor het opnieuw prolongeren van de landstitel en met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Willem II voor de boeg, lijkt de champagne volgende week ontkurkt te kunnen worden.

De Boer heeft zin in volgende week: “Ik ga er vanuit dat we dan de titel pakken”, zei De Boer voor de camera’s van Eredivisie Live. “In eigen huis tegen Willem II, dat moeten we gewoon winnen.” Met nog twee speelronden te gaan heeft Ajax vier punten meer dan PSV, de nummer twee van de ranglijst. Wint Ajax niet thuis van Willem II, dan moet het uit bij FC Groningen gebeuren voor de hoofdstedelingen.

NAC bood Ajax zaterdagavond een helft goed tegenstand, maar kwam na rust toch tekort. “We hebben heel geduldig gespeeld”, stelde De Boer tevreden vast. “Het was wachten tot de ruimtes zouden vallen en dat gebeurde ook in de tweede helft. NAC kon het niet meer belopen. Na de 0-1 en 0-2 hebben we prachtig gecontroleerd gespeeld. Ik zat heel rustig op de bank.”

Over de misvattingen omtrent de opstelling vooraf, daar kon De Boer na afloop wel om lachen. ‘Dat was een foutje. Het was de bedoeling dat Babel zou starten. Alleen dachten Hennie Spijkerman en mijn mannen dat Joël Veltman zou spelen en daar hebben ze Ligeon voor neergezet. Daarna hebben ze niet meer gekeken dat Schöne een linie terug zou zakken.’

Bekijk hier het hele interview op Eredivisie Live

Related posts