Voorbeschouwing NAC Breda-Ajax incl. (foto)verslagen eerdere edities

Op jacht naar de derde landstitel op rij moet er vanavond in Breda worden afgerekend met de plaatselijke Noad Advendo Combinatie. Ajax staat momenteel op de eerste plaats met 67 punten uit 31 wedstrijden en NAC Breda staat op de veertiende plaats met 35 punten uit 31 wedstrijden. Volg de hoogtepunten van dit duel live via ons eigen twitter-account: @AjaxFanzoneNL

Frank de Boer heeft zich gestoord aan de wijze waarop de media hebben bericht na het gelijke spel tegen Heerenveen. Volgens hem wordt er gesproken van een dip die er niet is. ,,Er wordt veel dramatischer over gedaan dan het in werkelijkheid is. Dat stoort me. Alsof we er ineens niks meer van kunnen’’, zei hij, doelend op de puntendeling in de ArenA. Hij vervolgt: ,,In de afgelopen twee jaar hebben de spelers nog nooit zoveel gelopen als tijdens deze wedstrijd. We werkten hard en hadden bij rust met 3-0 voor kunnen staan. Maar het was net geen goede dag van ons. We waren niet nauwkeurig genoeg.’’

avondje NAC
,,Ze doen het redelijk’’, aldus De Boer over de opponent, die volgens hem in een stijgende lijn zit. Maar echt zorgen maakt hij zich daar niet over. ,,We hebben weinig avondjes NAC verloren, kan ik me herinneren. En ik ga ervan uit dat we een heel goed Ajax te zien krijgen.’’ Over het veld in Breda, dat niet in een heel goede staat verkeert: ,,Of dat een groot nadeel is? Nee, hoor. Het is ook voor hen lastig.’’

Boerrigter niet bij selectie
Frank de Boer is momenteel niet tevreden over Boerrigter. Nu Isaac Cuenca weer fit is van een knieblessure, heeft de coach Boerrigter gepasseerd voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De Boer denkt Cuenca, die niet in de basis zal beginnen, beter te kunnen gebruiken dan Boerrigter. “Ik zie geen stijgende lijn in zijn spel”, bromde de coach. “Dat is ook vervelend voor hem. Hij zal zich terug moeten knokken.”

blessures/schorsingen
Davy Klaassen (lies) is geblesseerd. Ricardo van Rhijn is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen die hij opliep in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Zijn plaats in de selectie wordt ingenomen door Ruben Ligeon.

de volledige selectie van Ajax is als volgt:
Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Isaac Cuenca, Daley Blind, Lasse Schöne, Danny Hoesen, Thulani Serero, Joël Veltman, Mitchell Dijks, Viktor Fischer, Ryan Babel, Ruben Ligeon.

op scherp
Niklas Moisander staat op scherp voor het competitieduel tussen NAC en Ajax. Bij de volgende gele kaart is hij automatisch voor een duel geschorst.

NAC
In Breda wil men er vanavond alles aan doen om de titelrace nog enigszins spannend te houden. NAC-trainer Nebojsa Gudelj verwacht in elk geval een geweldige entourage. “Het stadion is al bijna twee weken uitverkocht voor deze wedstrijd, dus we zullen alleen al volle bak gaan voor die 19.000 supporters”, blikt Gudelj vooruit op de clubwebsite. NAC speelt eigenlijk nergens meer om, maar wil wel haar sportieve en morele plicht doen.

NAC kan niet beschikken over Mats Seuntjes, Anouar Hadouir, Alex Schalk en Danny Verbeek.

arbitrage
Scheidsrechter Richard Liesveld is door de KNVB aangewezen om dit weekend NAC Breda – Ajax te fluiten. Het arbitrale kwartet bestaat verder uit de assistent-scheidsrechters Bas van Dongen, Hans Olde Olthof en vierde official Ed Janssen.

historie
Van de 46 voorgaande edities van NAC-Ajax wonnen de Amsterdammers er 32. 8 duels bleven steken op een gelijkspel, dus 6 wedstrijden werden door Ajax verloren. Ajax scoorde in totaal 95 keer en moest 40 maal de bal uit het net halen. Vorig seizoen won Ajax van NAC met 0-2.

Historisch gezien kan Ajax rekenen op goede resultaten uit bij NAC. De laatste nederlaag dateert maar liefst van 2003, toen Ajax met 4-2 onderuit ging. Sindsdien volgden zeven zeges en een gelijkspel.

Een doelpunt uit het seizoen 81/82:



spelers met een Ajax en NAC historie:
Kevin Bobson, Nourdin Boukhari, Jurgen Colin, Ruud Geels, Youssouf Hersi, Leonardo Vitor Santiago, Kofi Mensah, Bryan Roy, Robbert Schilder, Stefano Seedorf, Victor Sikora, Evander Sno

historie van de laatste 11 competitieduels tussen NAC en Ajax:
2011-2012: 0-2 (Zie verslag)
2010-2011: 0-3 (Zie verslag)
2009-2010: 1-1 (Zie verslag)
2008-2009: 0-3 (Zie verslag)
2007-2008: 2-3 (Zie verslag)
2006-2007: 1-2 (Zie verslag)
2005-2006: 0-2 (Zie verslag)
2004-2005: 1-2 (Zie verslag)
2003-2004: 4-2 (Zie verslag)
2002-2003: 0-3 (Zie verslag)
2001-2002: 0-1 (Zie verslag)

Related posts