Serero blijft vechten voor kansen

Thulani Serero kwam twee jaar geleden van Ajax Cape Town over naar Ajax en sindsdien is de middenvelder aan minder speeltijd toegekomen dan hij vooraf gehoopt had. De Zuid-Afrikaan, die nog tot medio 2015 vastligt in Amsterdam, heeft de hoop echter nog lang niet opgegeven.

“Ik ben een jongen uit de getto, we voetbalden op straat. Veel meer was er niet te doen. Ze zeggen altijd dat de sterksten overleven. Maar in Soweto is dat niet per se zo”, vertelt de 23-jarige Serero zaterdagochtend over zijn jeugd. “Ik ben genoeg vrienden kwijtgeraakt aan de criminaliteit, aan de drugs vooral. Dat ik daar zelf buiten ben gebleven, kwam vooral doordat ik bang was voor mijn ouders, die waren heel streng.”

Terugkijkend heeft de speler er geen spijt van dat hij op 21-jarige leeftijd voor de stap naar Ajax koos. “In Zuid-Afrika had ik alle individuele prijzen gewonnen die er als voetballer te winnen zijn. Talent van het jaar, speler van het jaar, noem maar op. Kampioen worden met je team, dat zou dan de enige reden kunnen zijn om nog te blijven. Maar hoewel voetbal natuurlijk een teamsport is, moet je als voetballer op sommige momenten ook voor jezelf durven kiezen”, aldus Serero.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts