Ajax na lastige eerste helft toch langs NAC: 2-0 (Incl. foto’s!)

Ajax heeft op bezoek bij NAC Breda de voor de titel zo broodnodige overwinning geboekt. De thuisploeg trakteerde de koploper van de Eredivisie in eerste instantie op een ‘heet avondje’, maar vlak na rust wist Ajax de rollen snel om te draaien. Ajax heeft in de resterende twee wedstrijden nog één overwinning nodig om het kampioenschap veilig te stellen en wil dat uiteraard volgende week in de eigen ArenA al doen tegen Willem II.

NAC maakte vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het de bezoekers een ‘heet avondje’ wilde bezorgen. Anthony Lurling was een ware stoorzender voor de verdedigers van Ajax. Het was dan ook NAC die de eerste grote kans kreeg, maar spits Rick ten Voorde schoot de bal, via Lasse Schone, hoog over. De corner die daarop volgde werd op de lat gekopt door Eric Botteghin, waarna Ajax-keeper Kenneth Vermeer de bal uit de lucht kon plukken.

Ajax stelde daar in de eerste 45 minuten vrij weinig tegenover. Na rust was NAC van plan Ajax weer flink onder druk te zetten, maar dat plan viel snel in duigen. Kolbeinn Sigthorsson wist in de 48e minuut de score te openen. De IJslandse spits zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd, maar kon de rebound met een omhaal alsnog benutten: 0-1.

Eigen doelpunt NAC
Daarna was het opnieuw Ajax dat mocht juichen. Christian Eriksen bediende ploeggenoot Siem de Jong vanuit een corner op maat. De kopbal van de aanvoerder van Ajax ging via NAC-speler Tim Gilissen in het doel: 0-2.

Ajax vergat na de 2-0 voorsprong door te drukken en gunde NAC de ruimte. In de 70e minuut besloot Frank de Boer in te grijpen en stuurde Danny Hoesen het veld in voor Ryan Babel, die al verrassend mocht beginnen. Hij kreeg de voorkeur boven de verdedigend ingestelde Christian Poulsen.

Rentree Cuenca
Christian Eriksen was nog vlak bij de 3-0, maar zijn afstandsschot spatte op de lat uiteen. De Boer bracht Isaac Cuenca nog in voor een aanvallende impuls. De Spanjaard, gehuurd van FC Barcelona, is net terug van een blessure en kreeg de voorkeur boven Derk Boerrigter. Cuenca had enkele leuke acties maar ook hij wist de score niet verder uit te bouwen. Omdat NAC er niet meer in geloofde speelde Ajax de wedstrijd vrij simpel uit.

Titel bijna binnen
Ajax heeft in de resterende twee wedstrijden (thuis tegen Willem II en op bezoek bij FC Groningen) aan één overwinning genoeg om de titel veilig te stellen. Achtervolger psv staat 4 punten achter.

Ajax komt goed weg als Rick ten Voorde schiet en Lasse Schone zich er voor gooit

Lurling maakt oorlog maar Blind is hem hier te snel af

De 0-1 in de maak: Sigthorsson heeft omgehaald en de bal gaat richting net: 0-1

Enkele minuten later ligt de 2e er al in: 0-2

De tweede helft loopt Ajax langs NAC, zoals hier Eriksen makkelijk voorbij Sepp de Roover loopt.