Ajax A1 geeft voorsprong uit handen tegen Willem II/RKC: 2-2

Ajax A1 heeft zaterdag een zeker lijkende voorsprong alsnog uit handen gegeven in de slotfase. De A-junioren van Ajax stonden op bezoek bij Willem II/RKC lange tijd met 0-2 voor. In de laatste zeven minuten sloeg Willem II twee keer toe waardoor het duel uiteindelijk in 2-2 eindigde.

Lange tijd leek er weinig aan de hand in Tilburg voor Ajax. Dankzij goals van Djavan Anderson en Queensy Menig voor rust, ging de A1 met een marge van twee doelpunten de tweede helft in. Anderson opende in de 19de minuut de score op aangeven van Boban Lazic. Vijf minuten voor rust nam Anderson de assist voor zijn rekening. Op aangeven van de maker van de 0-1 verdubbelde Menig de score met een rake kopbal.

Na rust hield Ajax de marge lange tijd op twee doelpunten. Tot de 83ste minuut. Vanaf dat moment ging er ineens veel mis voor het doel van Ajax. Eerst was er een indraaiende hoekschop van Willem II die pardoes tot een tegentreffer leidde. Vier minuten later verschalkte verdediger Bas Kuipers zijn eigen keeper met een eigen doelpunt. Die twee pechmomenten leidden tot duur en onnodig puntenverlies.

Tekst: Ajax.nl