De Boer ergert zich aan kritiek door de buitenwacht

Frank de Boer vindt dat er door de buitenwacht nogal overdreven is gereageerd na het puntenverlies dat Ajax vorig weekend leed tegen sc Heerenveen.

Ajax kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen de Friezen. “Het lijkt wel alsof we er opeens niks meer van kunnen”, sprak de hoofdcoach op de persconferentie in de aanloop naar het uitduel met NAC Breda. “Tegen Heerenveen had het bij rust 3-0 moeten zijn. Zij verdedigden massaal en als je dan je dag niet hebt, dan kan je wel eens tegen puntenverlies aanlopen.”

“Het is een beetje dramatisch zoals men er nu over denkt. Dat stoort me.” De Boer bekijkt de situatie liever positief. “Het is een gelijkspel, bovendien een heel belangrijk punt. Na een fantastische reeks een keer een zeperd, dat heeft elke club wel eens. We hebben alles nog in eigen hand.” Ajax staat met drie speelronden te gaan vier punten voor psv en feyenoord.

De Boer is niet bang voor het ‘Avondje-NAC’. “In de historie hebben wij daar maar weinig verloren. NAC doet het de laatste tijd vrij redelijk, op vorige week na, maar wij moeten ons eigen spelletje spelen. Het dramatische veld is wel een nadeel voor ons, maar dat geldt ook voor hen. Als wij snel druk zetten is bij hen de kans op fouten ook groter.”

Tekst: Goal.com

Related posts