Boerrigter gepasseerd: ‘Ik zie geen stijgende lijn bij hem’

Ajax moet binnenkort beslissen of het de tot 2014 doorlopende verbintenis van Derk Boerrigter wil verlengen of niet. De kans lijkt groot dat de aanvaller niet in aanmerking komt voor een contract, want Frank de Boer is niet tevreden over Boerrigter. Nu Isaac Cuenca weer fit is van een knieblessure, heeft de coach Boerrigter gepasseerd voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Boerrigter is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax en begon sterk, maar viel vervolgens (mede door blessureleed) ver terug. Twee weken geleden maakte hij als invaller nog het winnende doelpunt tegen psv, maar De Boer benadrukt dat de aanvaller niet onomstreden is: “Het is zoals het is”, zei de coach volgens RTV Noord-Holland tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

De Boer denkt Cuenca, die niet in de basis zal beginnen, beter te kunnen gebruiken dan Boerrigter. “Ik zie geen stijgende lijn in zijn spel”, bromde de coach. “Dat is ook vervelend voor hem. Hij zal zich terug moeten knokken.” De 26-jarige Boerrigter speelde tot dusver 45 competitiewedstrijden voor Ajax, waarvan 28 in het lopende seizoen. Hij begon zestien keer in de basis en viel twaalfmaal in.

Tekst: Voetbalzone

Related posts