Sigthórsson: ‘Ik ken de oorzaak en de trainer weet dat ook’

Kolbeinn Sigthórsson gaat richting het einde van zijn tweede seizoen bij Ajax. Nadat hij AZ in de zomer van 2011 verliet voor de Amsterdammers begon hij goed, maar raakte hij geblesseerd en stond hij lang aan de kant. Dit seizoen verliep weer stroef voor de spits uit IJsland en weer was fysiek malheur de oorzaak. Hij blijft echter vertrouwen op betere tijden bij Ajax.

Vorig seizoen liep Sigthórsson één op twee in Amsterdam; nu één op drie. In zijn laatste drie wedstrijden was hij goed voor twee goals, maar de killer in de punt is hij nog niet. Er zit echter wel een stijgende lijn in zijn prestaties, zo verzekert Sigthórsson aan Voetbal International. In het weekblad zegt de aanvaller dat het iedere week een stukje beter met hem gaat.

“Ik kom van ver, in feite heb ik twee jaar gemist. Door de zware blessures aan mijn enkel en mijn schouder heb ik Ajax nog niet alles kunnen geven wat ik in me heb. Ik ken de oorzaak en de trainer weet dat ook. Het is nou eenmaal moeilijk om na zo’n lange afwezigheid terug te groeien naar je vertrouwde niveau. Het is prettig dat de trainer vertrouwen in mij heeft, dat sterkt me in deze opbouwfase”, aldus Sigthórsson.

Tekst: Voetbalzone

Related posts