‘Eriksen verschijnt na transfer Götze op lijstje Borussia Dortmund’

Borussia Dortmund verkoopt Mario Götze voor 36 miljoen euro aan Bayern München en gaat op zoek naar een opvolger. Mogelijk kloppen de Duitsers aan bij Ajax: de naam van Siem de Jong is al gevallen en volgens BILD is ook Christian Eriksen een kandidaat om Götze op te volgen. Het dagblad weet dat de vraagprijs van Ajax geen probleem moet zijn voor Borussia.

De 21-jarige Eriksen is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax en kwam Borussia dit seizoen nog tegen in de groepsfase van de Champions League. Hoewel de Duitsers twee keer wonnen, heeft Eriksen blijkbaar toch een goede indruk achtergelaten. De middenvelder heeft nog een eenjarig contract bij Ajax en lijkt niet van plan om bij te tekenen.

Eriksen, die tot dusver 106 competitiewedstrijden voor Ajax speelde, werd al in verband gebracht met de nodige clubs uit Engeland. Vooral Liverpool schijnt erg geïnteresseerd te zijn, maar the Reds krijgen mogelijk dus concurrentie uit Duitsland. Het is niet bekend hoeveel Ajax in de zomer zal vragen voor Eriksen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts